Mensen

/Mensen
Mensen 2018-03-13T14:15:47+00:00

Mensen

De term Chief Storyteller komt uit Amerika. Daar hebben bedrijven
als Nike en SAP een Chief Storyteller in dienst. 

Download de gratis infographic:

Wij zijn de mensen van Chief Storyteller

Reinier Rombouts

Reinier is de oprichter van Chief Storyteller. Hij streeft naar een duurzame relatie met zijn klanten. Waarin persoonlijk, prettig en intensief wordt samengewerkt. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring, zowel aan bureau- als klantzijde (onder meer voor Achmea, Amazon, Hays en Rabobank). Al zijn hele leven heeft hij een verlangen naar verandering en verhalen. Dankzij zijn liefde voor schrijven en verhalen, koos Reinier voor een studie Journalistiek. Na korte journalistieke carrière belandde hij al snel in het bedrijfsleven als communicatieadviseur.

Als journalist weet Reinier wat nieuwswaarde is en hoe je die creëert. Als consultant snapt hij strategie en hoe je die omzet in een communicatieplan. En als storyteller voelt hij hoe je een verhaal maakt dat raakt. Volgens zijn klanten zit de meerwaarde van Chief Stortyteller in de combinatie van advies en schrijven. Denken en doen. Iemand aan tafel die het snapt, adviseert en jouw visie direct vertaalt in een verhaal. Jouw verhaal.

Reinier heeft twee kinderen en is gelukkig getrouwd met Liesbeth. Hij is geen allemansvriend, maar heeft een paar hechte vrienden met wie hij graag over boeken, muziek en wielrennen praat. Zelf zit hij graag op de racefiets.

Reinier is auteur van het boek Raak! Benut de kracht van je persoonlijke verhaal. Met zijn boek bereikte hij de top 40 van Managementboek.nl. Lees hier het persoonlijke verhaal van Reinier uit zijn boek Raak!

KUNNEN WIJ JE VERDER HELPEN?
KUNNEN WIJ JE VERDER HELPEN?

Liesbeth Rombouts

Verander je verhaal, verander je leven. Dat is wat Liesbeth gelooft en wat ze in haar persoonlijke leven toepast. Zo nam ze ooit ontslag om samen met Reinier rond de wereld te reizen en haar blik te verruimen. Haar omgeving zag nadelen in het opzeggen van een vaste baan en gevaren in verre landen, terwijl zij de kansen en het avontuur voor ogen had. Wat je jezelf vertelt, kun je waarmaken. Alles is mindset. Op haar 30ste ging ze opnieuw studeren naast haar baan. Later nam ze afscheid van een carrière in het onderwijs en de zorg en startte ze als trainer en storyteller in het bedrijfsleven.

Liesbeth was actief in diverse leiderschaps- en mentorrollen en was docent aan het hbo. Alles wat zij in haar carrière heeft gedaan, raakt aan leren en leiderschap. Iedereen heeft talenten, maar hoe benut je die maximaal? Hoe leid je teams en organisaties op zo’n manier dat het aanwezige potentieel ten volle wordt benut? Hoe laat je mensen persoonlijk én als team groeien?

Goede verhalen hebben ook diepe dalen. Je leert het meest van de fouten die je maakt, tenminste als je die goed evalueert. Liesbeth introduceerde daarom een wekelijkse gezinsmoment waarop ieder gezinslid zijn of haar grootste ‘mislukking van de week’ deelt. Wat ging er mis en waarom? Hoe kun je hiervan leren? Zo wordt een fout een leermoment waar je vaak zelf om kunt lachen. Zonder dalen geen diepgaande verhalen en geen groei. Echte leiders blijven leren.