Boek RAAK!

Als bestuurder, ondernemer of expert wil je niet alleen een geloofwaardig verhaal vertellen, maar ook op emotioneel niveau verbinding maken met jouw publiek. 

Over het boek RAAK!

Boeken over leiderschap zijn er legio, zoals er stapels zijn over storytelling. Maar een boek over de combinatie van die twee thema’s? Met persoonlijke verhalen van leiders als krachtig middel om te kunnen leiden? Nee, dat bestond nog niet, zover ik kon nagaan. En dat terwijl je gemakkelijk kunt verdedigen dat storytelling de belangrijkste nevenfunctie is van iedere hedendaagse leider. Want hoe krijg je mensen in beweging en op welke manier breng je een strategie tot leven? En wat maakt je geloofwaardig voor de buitenwereld? Dat zijn authentieke – en liefst persoonlijke – verhalen. Mensen volgen mensen.

Samen met mijn Belgische medeauteur Raf Stevens ging ik op zoek naar leiders met lef. We interviewden tientallen bestuurders, ondernemers en leiders in Nederland en België. Zij lieten zien hoe zij – ieder op hun eigen wijze – hun persoonlijke verhalen weten te verbinden aan de vragen, zorgen en dromen van hun medewerkers en klanten. En hoe zij hun persoonlijke missie koppelen aan de strategie van hun bedrijf of organisatie. Stuk voor stuk succesvolle leiders die niet weglopen voor de fouten die ook zij maken. Waarachtige verhalen die hen geloofwaardig maken en in staat stellen om werkelijk wat te bereiken.

Zo ontdekten we dat effectieve vertellers bewust of onbewust op drie niveaus communiceren om hun publiek te bereiken, te raken en in beweging te brengen. Van daaruit ontwierpen wij het Story-Kompas: vertel je verhaal van ik, naar wij, naar nu. Start als verteller vanuit een persoonlijk perspectief en spreek vervolgens tot de groep aan waarvan jij en je publiek zich deel voelen (wij). Zorg dat je verhaal relevant is. Nu, op dit moment. Hang het op aan een actueel haakje.

Het Story-Kompas is een eenvoudig model dat je direct helpt om je eigen verhalen te structureren, zodat je meer kans hebt om raak te schieten bij je publiek. Of je nu bestuurder, ondernemer of expert bent: iedereen kan dit onthouden en toepassen. Raak! biedt niet alleen een model, maar is vooral een praktisch boek vol verhalen en voorbeelden die je inspireren en laten zien hoe succesvolle leiders dit op hun manier doen. De interviews met leiders sterkte ons geloof dat het in toenemende mate belangrijk is voor bedrijven, organisaties en hun leiders om persoonlijk en geloofwaardig te communiceren. En zo vertrouwen (terug) te winnen.

En het mooie is: jij kunt dit ook! Ben en ken je persoonlijke verhaal en laat zien dat jij je eigen leider bent. Raak! Benut de kracht van je persoonlijke verhaal helpt je op weg.

Lees de recensies van Raak!

KOOP HIER HET BOEK RAAK!

KOOP HIER HET BOEK RAAK!
corporate storytelling Reinier Rombouts boek RAAK!

Kan ik je helpen?

E: info@chiefstoryteller.nl