Storytelling #opdewerkvloer

//Storytelling #opdewerkvloer

Storytelling #opdewerkvloer

By | 2017-11-20T09:51:51+00:00 november 16th, 2017|Geen categorie|0 Comments

SHLFIE is gestart met een nieuwe rubriek #opdewerkvloer. Het online platform voor boeken en inspiratie interviewde Reinier over zijn inspiratiebronnen en vroeg hem de boekenplanken te vullen.

1. Wie is de beste schrijver op jouw vakgebied?

Geoff Mead. Een zeer ervaren storyteller die de kunst van storytelling zeer mooi en effectief inzet als consultant in het bedrijfsleven. Hij is dé expert op het gebied van leiderschap en storytelling wat mij betreft. En een fijne schrijver bovendien.

2. Welke boek heeft meeste invloed gehad op jouw carrière?

Telling the Story: the heart and soul of succesful leadership van Geoff Mead. Een fascinerend boek. Ik geloofde al lange tijd dat verhalen een van de krachtigste vormen van communiceren. Een perfecte manier om betekenis te geven aan de ontwikkelingen in onze complexe wereld. En dat verhalen hét middel zijn voor iedereen die werkelijk wat wil veranderen en de ambitie heeft om een leider te zijn. Geoff Mead onderbouwde mijn gevoel in zijn boek met onderzoek, inzichten en zijn jarenlange ervaringen als adviseur van organisaties en hun leiders.

3. Als je (nog) een boek zou schrijven, wat zou het onderwerp zijn?

Na Raak! wil ik zeker nog een boek rond storytelling schrijven, maar de juiste invalshoek heb ik nog niet. En op de wat langere termijn zou ik ook graag een roman schrijven. Maar dat gaat nog wel even duren, denk ik.

4. Wat is het meest overschatte boek dat je ooit hebt gelezen?

De schaduw van de wind, een roman van Carlos Ruiz Zafón. Een regelrechte bestseller, maar ik vond het helemaal niks. Dat ging maar door, maar naar mijn gevoel nergens heen. Ik heb de gewoonte om boeken uit te lezen als ik er eenmaal in ben begonnen. Lukt vrijwel altijd, ook als ik ze wat minder vind. Maar dit boek heb ik halverwege dicht gedaan. Zal wel aan mij liggen.

5. Naar welke SHLFIE ben je benieuwd?

Ik ben een groot liefhebber van Haruki Murakami. Van hem zou ik graag een SHLFIE zien.

Over de SHLFIE:
Op de bovenste plank twee boeken die me hebben geïnspireerd op het gebied van storytelling: ‘Telling the Story’ van Geoff Mead en ‘Story’ van Robert McKee. Daarnaast mijn eigen bescheiden bijdrage aan het vak: het boek ‘Raak!’ over leiderschap en storytelling. Murakami, Auster en Knausgard zijn persoonlijke favorieten. Alledrie echte vertellers. Montyn las ik toen ik jong was. Een mooi voorbeeld hoe een roman of verhaal je inlevingsvermogen kan versterken. Helaas is het verhaal van Montyn nog steeds actueel.

Wil je meer leren over business en corporate storytelling?
Download dan hier in de infographic:

Leave A Comment

%d bloggers liken dit: